LSL:n maaliskuussa julkaiseman tiedotteen mukaan se suunnittelee kuluvan vuoden aikana bussien reitit ja aikataulut uudelleen.

Uudet linjat otetaan käyttöön vaiheittain nykyisten liikennöintisopimusten päättyessä vuosien 2019 – 2020 aikana.

Hyviä esimerkkejä toimivan runkolinjaston positiivisista vaikutuksista on LSL:n mukaan saatu monista Euroopan kaupungeista. Yksi tällainen kohde on Ruotsissa sijaitseva 60 000 asukkaan kaupunki Karlstad, jossa 17 linjaa muutettiin kahdeksaksi runkolinjaksi vuonna 2005. Karlstadin joukkoliikenteen matkustusmäärät ovat kasvaneet muutoksen myötä 65 prosenttia kymmenessä vuodessa.

Asukkailla on mahdollisuus osallistua suunnitelman laatimiseen monin eri tavoin. Suunnittelu alkaa nykytilan kartoittamisella, jonka tueksi toteutetaan kevään aikana asiakaskysely nettikyselynä sekä tietyillä linjoilla haastattelijan tekemänä paperikyselynä. Maaliskuun aikana avataan runkolinjastosuunnitelmalle blogi Lahden seudun liikenteen verkkosivuille, jossa suunnitelman etenemistä voi seurata ja kommentoida.

Suunnittelijat kannustavat myös keskustelemaan aiheesta aktiivisesti sosiaalisessa mediassa ja runkolinjastosuunnitelmaa varten on valjastettu käyttöön hashtagit #sinunvuorosi, #minunvuoroni sekä #runkolinjasto. LSL:n Facebook– ja Twitter –tilejä seuraamalla saa ajantasaista tietoa suunnitelman vaiheista ja muista joukkoliikenteen ajankohtaisista asioista.